Sobre idioma

Aquest blog és bilingüe, totes les entrades estan publicades en català i castellà.

Este blog es bilingüe, todas las entradas están publicadas en catalán y castellano.

2 d’oct. 2010

Que hi ha a les Juguem!

A cada entrada del blog anem explicant quines activitats concretes trobareu a les Juguem!, però a les jornades no hi ha nomes competicions i demostracions, durant totes les jornades hi ha una serie d'espais amb activitat constant oberta al públic.
Per si no hi heu estat mai i desconeixeu una mica el món dels jocs us deixem una explicació del que hi podeu trobar:

Les jornades estan dividides en 5 espais principals. Dins de cada espai, i durant tot el dia, hi haurà partides obertes a tot el públic, partides de demostració, competicions, etc. La idea és que la gent pugui anar passant d'una zona a l'altra i provar el màxim de possibilitats, però que al mateix temps, el que vulgui jugar només a una especialitat, pugui fer-ho gràcies a l'amplia varietat d'activitats.

Aquests 5 espais principals són:

Jocs de rol: jocs on s'ha d'interpretar un personatge amb una sèrie de característiques i habilitats concretes. És similar a interpretar un personatge d'una obra de teatre, però amb la diferència de poder fer les accions que un desitgi i no conèixer el desenllaç de la història abans de començar. Durant les jornades hi haurà masters (els directors que controlen les partides) disponibles per a totes aquelles persones que vulguin posar-se a la pell d'un personatge de mons èpics, ciència ficció i histories de terror, entre d'altres.

Wargames: són jocs de recreació de batalles, tant històriques com de ficció, que normalment es juguen amb miniatures per representar els exèrcits implicats. Les taules de joc solen tenir relleu i escenografia per representar boscos, muntanyes, cases, etc. Hi haurà taules disponibles per a que la gent jugui amb els seus exèrcits i jocs. També es faran partides de demostració per tot aquell que vulgui aprendre'n.

Jocs de taula/cartes: jocs de moltes temàtiques diferents, basats en pel·lícules, conquestes, jocs d'enginy, etc. No hi ha límit i cada cop són més els jocs d'aquestes categories. A les jornades tindrem disponibles jocs per provar i estem oberts a que la gent porti els seus propis jocs per jugar amb la resta de participants. També es realitzaran demostracions concretes i competicions.

Videojocs: videojocs multi-jugador local i alternatius. Posarem a disposició dels assistents videojocs interactius que van més enllà del controlador típic. L'objectiu és ensenyar un gran ventall de jocs que, principalment, estan dirigits a jugar en grup i amb controladors poc comuns, com són els jocs musicals (Guitar Hero, Dance Dance Revolution, Lips, etc.) i els jocs més interactius per la plataforma Wii, entre d'altres. A part tindrem una zona on jugadors de consoles portàtils puguin jugar amb connexió local entre ells.

Zona esportiva: Com iniciativa de l'any passat, vam realitzar tallers d'esports minoritats per equips (football flag, bitlles catalanes, etc.) gracies a la gran acollida que van tenir, aquest any els hi donem un àrea pròpia on es realitzaran el jocs més físics i esportius.
També hi haurà habilitada una pista per jugar a Nerf i un altre per a Airsoft, dos activitats amb molta acollida l'any passat.

A part d'aquests espais també hi haurà una zona amb estands on s'ubicaran les botigues, entitats i editorials col·laboradores per exposar els seus productes i donar-se a conèixer.

Que hay en las Juguem!

En cada entrada del blog vamos explicando que actividades concretas encontrareis en las Juguem!, pero en las jornadas no solo hay torneos y demostraciones, durante todas las jornadas hay una serie de espacios con actividad constante abierta al público.
Por si no habéis estado nunca y/o desconocéis un poco el mundo de los juegos, os dejamos una explicación de lo que podréis encontrar:

Las jornadas están divididas en 5 espacios principalmente. Dentro de cada espacio, y durante todo el día, habrá partidas abiertas a todo el público, partidas de demostración, competiciones, etc. El objetivo es que la gente pueda ir pasando de una zona a otra y probar el máximo de opciones, pero, que si desea quedarse solo en uno de los espacios, tenga el suficiente material diferente como para no aburrirse.

Estos 5 espacios son:

Juegos de mesa/cartas: juegos de muchas temáticas distintas, basados en películas, momentos históricos, oficios, fantasías, etc. No hay limite y cada vez son más los juegos de esta categoría. En las jornadas tendremos disponible una ludoteca con muchos juegos para probar, a parte, tendremos una zona con mesas libres para que la gente se traiga sus juegos. En este mismo espacio se realizarán demostraciones concretas y torneos.

Juegos de rol: juegos donde se tiene que interpretar un personaje con una serie de características y habilidades concretas. Es similar a interpretar un personaje de una obra de teatro, pero con la diferencia de poder tomar las decisiones que uno desee y no conocer el desenlace de la historia antes de empezar. Durante las jornadas habrá masters (son los que controlan las partidas) disponibles para todas aquellas personas, habituales o no, que quieran meterse en la piel de un personaje de mundos míticos, historias de terror o personajes de ciencia ficción, entre otros.

Wargames: son juegos de recreación de batallas, tanto históricas como de ficción, que normalmente se juegan con miniaturas para representar a los ejércitos implicados. Las mesas de juego suelen tener relieve y escenografía para representar bosques, colinas, etc. Habrá mesas libres disponibles para que la gente juegue con sus ejércitos y juegos. A parte, se harán partidas de demostración para todo aquel que quiera aprender.

Videojuegos: videojuegos multi-jugador local y alternativos. Pondremos a disposición de los asistentes video-juegos interactivos que van más allá del controlador típico. El objetivo es enseñar un gran abanico de juegos que, principalmente, están dirigidos a jugar en grupo y con controladores poco comunes, como son los juegos musicales (Guitar Hero, Dance Dance Revolution, Lips, etc.) y los juegos más interactivos para plataformas como Wii, entre otras.

Zona deportiva: Como iniciativa del año anterior, realizamos demostraciones de juegos deportivos minoristas (football flag y bolos catalanes) gracias a la gran acogida este año les damos una zona propia donde se realizarán este tipo de actividades más físicas. También habrá habilitada un pista para jugar a Nerf y otra para Airsoft, dos actividades muy bien acogidas el año pasado.

A parte de los 5 espacios principales tendremos una zona donde habrá habilitados stands para tiendas, asociaciones y editoriales colaboradoras.